Ga naar de inhoud
Tech

Nemen robots nu ook al het werk van danseressen over?

Precies gelijk en gracieus dansen, wie kunnen dat beter? Levende danseressen of ruim 1000 scherp geprogrammeerde robots? In China hebben ze het wereldrecord synchroon dansen met robots verbroken en het ziet er bijzonder aardig uit.

50 procent van de banen staat op tocht door de komst van robots. Miljoenen mensen gaan hun baan verliezen, maar kunnen robots ook de banen overnemen van danseressen? Het lijkt er wel op. Het weekblad Time heeft vandaag een video gepubliceerd van dansende robots. De intelligente robots dansten voor meer dan 1 minuut tegelijk:

Niet vallen en stoppen

Voor het record werden alleen de robots geteld die niet vielen of stopten met dansen, wat dan wel weer vergelijkbaar is met echte levende danseressen, ze krijgen menselijke trekjes. De robots dansten op een internationaal bierfestival in Shenzhen. Ze zijn allemaal 43,8 centimeter lang.

Net als mensen kunnen robots overigens worden afgeleid. Voor de leverancier van de robots was dat de grote uitdaging, dat de robots niet zouden worden gestoord via de radio-frequenties van de mobieltjes van de bezoekers en door bijvoorbeeld bluetooth. Met speciale encryptie werd dit probleem opgelost. Van alle robots haalden toch 33 de eindstreep niet, wat relatief veel is. De voorstelling werd begonnen met 1040 robots.

Lees ook op rtlz.nl:

 

 

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl