Jaar vertraging

'Apple's AirPower-laadmat komt in september uit'

21 juni 2018 15:13 Aangepast: 21 juni 2018 15:45

Door technische uitdagingen brengt Apple de AirPower-laadmat later uit dan gepland, uiterlijk in september.

Apple presenteerde zijn AirPower-laadmat tijdens de onthulling van de iPhone 8 en X in september 2017. Een matje waarmee tegelijkertijd een iPhone 8, 8 Plus of X, een Apple Watch en AirPods draadloos opgeladen kunnen worden. Bij de onthulling beloofde Apple dat AirPower in 2018 op de markt zou komen, maar sinds die onthulling heeft het bedrijf er niets meer over gezegd.

Volgens bronnen van Bloomberg komt AirPower uiterlijk in september op de markt, in dezelfde maand waarin Apple vermoedelijk nieuwe iPhones presenteert. Apple-technici hadden gehoopt AirPower in juni uit te brengen. Toch blijkt de laadmat technisch ingewikkelder dan laadmatjes van concurrenten, die maar één apparaat per stuk kunnen opladen.

Overlappende componenten

Apple zou willen dat gebruikers hun apparaten overal op het matje kunnen neerleggen. Daarvoor moeten laadcomponenten van verschillende formaten elkaar overlappen, en moet het matje van verschillende sensoren worden voorzien. Ook moet Apple er zeker van zijn dat het matje met al die componenten niet oververhit raakt. AirPower wordt gemaakt met eigen technologie, gebaseerd op de draadloze laadstandaard Qi. Apple wil die versie uiteindelijk ook in de Qi-standaard integreren.

Uiteindelijk zou Apple de laadpoort van nieuwe iPhones willen halen. Dat werd voor de iPhone X al overwogen, maar draadloos laden is vooralsnog niet zo snel als laden via een snoer. Bovendien is het bijleveren van een draadloze lader veel duurder dan het bijleveren van een draadje.

Het is nog niet bekend wat de AirPower-laadmat gaat kosten. Voor het draadloos laden van AirPods moeten gebruikers een nieuw doosje aanschaffen.

Subscribe je ook op ons YouTube-kanaal

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van