Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
YouTube-rivaal

Instagram krijgt onderdeel met langere video's: IGTV

20 juni 2018 20:01 Aangepast: 21 juni 2018 18:45

Instagram lanceert een nieuwe dienst die het mogelijk maakt om langere video’s te posten en bekijken. Daarmee wil het medium de concurrentie met onder meer YouTube aangaan.

De nieuwe dienst gaat IGTV heten en wordt het onderdeel van de app van Instagram. De video’s zullen verticaal georiënteerd zijn, zodat ze geschikt zijn voor mobiele telefoons, liet Techcrunch donderdag al weten.

"We evolueren mee met de moderne tijd", zegt het bedrijf in een reactie. "Mensen kijken minder gewone televisie en meer online video's. Jongeren spenderen hun tijd graag aan inhoud van amateurs in plaats van professionals."

Op dit moment kunnen Instagram-gebruikers video’s plaatsen van maximaal zestig seconden. Met IGTV wil het bedrijf naar verluidt influencers en bekende personen aantrekken. Het bedrijf zou al verschillende mensen hebben aangespoord om video’s te maken.

Facebook Watch

Een succesvol videoplatform is volgens Techcrunch belangrijk voor Facebook, omdat het de concurrentie met YouTube wil opvoeren. Facebook lanceerde vorig jaar in de VS al het video-onderdeel Facebook Watch.

Miniatuurvoorbeeld
Eerder

'Instagram werkt aan YouTube-concurrent'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore