Busje komt zo

Goedkopere Uber? Dan moet je even wachten

19 juni 2018 10:47 Aangepast: 19 juni 2018 10:48
Beeld © Uber

Uber test de mogelijkheid om een paar minuten te wachten om zo een goedkoper ritje te krijgen.

Het eigen personeel van Uber wordt als proefkonijn gebruikt voor een nieuwe functie. Een Uber-werknemer twitterde over de test waarbij 'dynamic pricing' in het voordeel van de gebruiker werkt.

De werknemer kreeg in zijn Uber-app de mogelijkheid om even te wachten met het bestellen van een Uber, in ruil voor een paar dollar korting. In plaats van direct een Uber bestellen voor 10,18 dollar, werd hem voorgesteld om 4 minuten later te vertrekken voor 8,15 dollar.

Nadat nieuwssite Quartz over de tweet berichtte, is de tweet verwijderd en het account achter slot en grendel gezet. Maar Uber bevestigt aan de site dat het deze functie test onder personeel in San Francisco en Los Angeles.

Het moet goedkoper

De test past in het verlangen van Uber om ritten goedkoper te krijgen. Volgens de huidige CEO Dara Khosrowshahi investeerde Uber al 'honderden miljoenen dollars' in de dienst UberPool, waarbij het makkelijk wordt gemaakt om te carpoolen.

Ook test het bedrijf met kortingen voor mensen die bereid zijn een stukje te lopen zodat ze makkelijker opgehaald kunnen worden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Patent: Uber weet wanneer je dronken bent

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van