Nieuwe tactiek

Bij Vodafone kan je nu data delen met familie en vrienden

18 juni 2018 10:38 Aangepast: 18 juni 2018 14:42

Het nieuwe abonnement Vodafone Red Together stelt je in staat om één databundel te delen met vijf mensen.

Vodafone kiest een andere tactiek in de strijd om de abonnees. In tegenstelling tot T-Mobile en Tele2 heeft het geen abonnement met onbeperkt data aangekondigd, maar een familieabonnement genaamd Red Together.

Een familie mag bestaan uit maximaal vijf telefoonnummers. De kosten zijn 45 euro voor het standaard abonnement, plus 15 euro per extra aangesloten telefoonnummer. Voor een familie met 5 telefoonnummers zijn de kosten dus 45 euro plus 4 keer 15 euro is: 105 euro per maand.

Gedeelde databundel

Ieder groepslid krijgt daarvoor onbeperkt bellen en sms'en én mag putten uit een gigantische gemeenschappelijke databundel: 80 gigabyte. Als een van de groepsleden ook een abonnement bij Ziggo heeft, verdubbelt de bundel naar 160 gb.

De hoofdabonnee heeft de mogelijkheid om de data te verdelen over de telefoonnummers én om een pauzeknop in te schakelen om de data tijdelijk af te sluiten. Bedoeld voor ouders die het datagebruik van hun kinderen willen indammen.

Ook voor vrienden

Vodafone heeft het in het persbericht over een familieabonnement, maar een woordvoerder laat aan Bright weten dat het ook te delen is met vrienden. De leden van de groep hoeven niet op hetzelfde adres te wonen.

Wel verloopt de verrekening via één rekeningnummer, dus moet de groep zelf voor de verrekening onderling zorgen. Ook krijgt de hoofdabonnee dus de mogelijkheid om data af te knijpen voor de andere abonnees en inzicht in de belhistorie van iedereen.

Goedkoopst?

Vergelijk je de bundel van Vodafone met de concurrenten dan is het in het meest gunstige geval iets goedkoper.

Benut met je met vijf personen de bundel, dan betaal je in totaal 45 + 4 x 15 = 105 euro per maand voor onbeperkt bellen en sms'en en 80 gb aan data. Dat is dus 21 euro per persoon voor gemiddeld 16 gb per persoon.

Heeft de hoofdabonnee ook een Ziggo-abonnement, dan wordt de data verdubbeld tot 160 gb, dus 32 gb per persoon. Daar valt bijna niet tegenop te Netflixen.

Bij Tele2 kost een abonnement met 20 gb en onbeperkt bellen en sms'en 24 euro per maand en onbeperkt alles-abonnement 28 euro per maand. Bij T-Mobile kost onbeperkt alles 32,50 per maand.

Dat wil dus zeggen dat het voor grootgebruikers aantrekkelijk kan zijn om te groeperen in een familieabonnement. Maar daarvoor moet je wel (maandelijks) wat moeite doen en iets van privacy opgeven.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van