Tech

Startup claimt nieuwe beveiliging iPhone al te hebben omzeild

15 juni 2018 11:14 Aangepast: 15 juni 2018 13:42
Beeld © Getty

De startup Grayshift, die apparaten maakt om iPhones te kraken, zegt de nieuwe USB-beveiliging van de iPhone te hebben omzeild. Door de nieuwe beveiliging wordt na een uur om een pincode gevraagd zodra je een USB-apparaat op het toestel aansluit.

De USB-beveiliging zit in iOS 12, dat deze herfst beschikbaar komt voor iPhones en iPads. Mensen die de bètaversie van iOS 12 draaien, kunnen al gebruikmaken van de nieuwe beveiliging, maar volgens techsite Motherboard heeft Grayshift al een omweg gevonden.

LEES OOK: Dit zijn de 12 beste vernieuwingen in iOS 12 die je nog niet kent

15.000 dollar

Het is onduidelijk hoe Grayshift de beveiliging weet te omzeilen. In een bètaversie van zijn product zou een technologie zitten die dit mogelijk maakt. Of de claims van Grayshift daadwerkelijk kloppen of dat het marketingpraat is, is niet bekend. 

Grayshift wordt door opsporingsdiensten gebruikt om iPhones te kraken. Een apparaat van de startup waarmee je zo'n 300 iPhones kunt kraken, kost ruim 15.000 dollar. Voor 30.000 dollar krijg je een apparaat dat ongelimiteerd iPhones kan kraken. 

Miniatuurvoorbeeld

Het USB-apparaat van Grayshift (beeld: MalwareBytes)

Dwarsbomen

Apple zegt de nieuwe beveiliging niet in het leven te roepen om justitiële opsporingsdiensten te dwarsbomen, maar om zijn gebruikers te helpen in landen waar de wet hen minder bescherming biedt. Ook wijst Apple erop dat criminelen en spionnen gebruikmaken van dezelfde technieken als justitie om de beveiliging van de iPhone te omzeilen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van