Tech

Storing bij WhatsApp voorbij

14 juni 2018 08:32 Aangepast: 14 juni 2018 11:00
Beeld © Archieffoto ANP

Berichtenservice WhatsApp kampte vanochtend ruim een uur lang met een storing. Verstuurde berichten kwamen met een vertraging of zelfs helemaal niet aan.

Op de website Allestoringen.nl kwamen na 8 uur duizenden meldingen over de storing binnen. Er werd het meest geklaagd over 'geen verbinding' en vertraagde berichten. Kort na half 9 nam het aantal meldingen al af en lieten steeds meer gebruikers weten dat de dienst weer werkte. 

Wereldwijd

Niet alleen in Nederland leek de berichtendienst, eigendom van Facebook, met een storing te kampen. Ook uit de VS, Singapore en de Chinese stad Shenzhen kwamen veel meldingen.

Wat de storing heeft veroorzaakt is onduidelijk. Een woordvoerder van moederbedrijf Facebook kon niet direct inhoudelijk reageren op een verzoek om commentaar.

Vaker storingen

De berichtendienst wordt vaker getroffen door storingen die overigens meestal maar van korte duur zijn. Zo was er op oudjaarsavond een storing die ook ongeveer een uur duurde. In november 2017 was er tot twee keer toe wereldwijd een grote storing. Afgelopen maand was er twee keer een kleine storing.

`