Vaker stuur vasthouden

Tesla maakt waarschuwingen Autopilot irritanter

13 juni 2018 18:42 Aangepast: 13 juni 2018 23:07

Voor de veiligheid gaat Tesla de waarschuwingen om het stuur vast te houden bij Autopilot prominenter maken.

Na verschillende recente ongelukken van Tesla-rijders die de Autopilot-functie niet goed gebruikten, gaat Tesla de waarschuwingen van de modus verduidelijken. De Autopilot-modus biedt in zijn huidige vorm namelijk geavanceerde rijondersteuning, maar gebruikers moeten het stuur wel blijven aanraken. Sommigen doen dat niet, soms met fatale ongelukken tot gevolg.

Tesla-topman Elon Musk zegt op Twitter dat het bedrijf ten eerste een duidelijkere melding op het scherm van de auto's toont. Die melding stelt dat gebruikers die rijden met Autopilot ingeschakeld een lichte opwaartse of neerwaartse kracht moeten uitoefenen op het stuur, niet enkel losjes vasthouden. Veel gebruikers begrepen kennelijk niet waarom hun auto meldingen bleef geven, terwijl zij het stuur wel aanraakten.

Balans

Daarnaast hebben Tesla's onlangs een update gekregen waarmee chauffeurs elke 30 seconden een melding krijgen dat ze het stuur moeten blijven aanraken. Eerder kwam die melding elke 1 à 2 minuten. Musk stelt echter dat het vinden van een balans lastig is. De meldingen mogen niet té irritant worden, omdat mensen het systeem anders niet meer gebruiken. Maar mensen mogen ook weer niet gewend raken aan de vele meldingen, omdat ze die anders negeren.

Zelfrijdende functies in augustus

Eerder deze week werd al bekend dat Tesla in augustus begint met het uitbreiden van de zelfrijdende mogelijkheden van zijn auto's. Want waar de Autopilot nu nog nadrukkelijk voor rijondersteuning is, zijn nieuwe Tesla's al wel uitgerust voor volledig autonoom rijden. In de komende jaren wordt het aantal zelfrijdende functies uitgebreid.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Tesla met Autopilot versnelde voor fataal ongeluk

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van