Ga naar de inhoud
Tech

Populaire game Fortnite nu ook op Nintendo Switch te spelen

Beeld © Epic Games

Switch-bezitters kunnen nu ook het extreem populaire schietspel Fortnite spelen. De gratis game, die honderden miljoenen oplevert voor maker Epic Games, is nu te downloaden voor de laatste console van Nintendo.

Dat heeft Nintendo aangekondigd tijdens de E3, de grootste gamebeurs van de wereld. In Fortnite: Battle Royale spelen maximaal honderd mensen tegen elkaar en degene die als laatste overblijft wint het potje. 

De Switch-versie van Fortnite kan op twee manieren worden gespeeld: met de Joy-Cons (de controllers) aan de Switch gekoppeld of juist los. Naast de Switch kan Fortnite ook op de PlayStation, Xbox, pc en iOS worden gespeeld. Een Android-versie is in de maak en wordt deze zomer verwacht.

125 miljoen spelers

Het populaire schietspel heeft inmiddels 125 miljoen geregistreerde spelers, waarvan er 40 miljoen maandelijks actief zijn. De miljoenen omzet - in de eerste week in de App Store verdiende Epic Games dagelijks bijna 2 miljoen dollar aan de iOS-versie - worden behaald door zogeheten microtransacties: kleine uitgaven waarmee spelers bijvoorbeeld een ander outfit voor hun personage kunnen kopen.

Eerder kondigde Epic Games aan 100 miljoen dollar aan prijzengeld vrij te maken. E-sporters kunnen dat geld verdienen door aan professionele Fortnite-competities deel te nemen.

Toegankelijk

Volgens gamejournalist Jan Meijroos is de laagdrempeligheid van Fortnite de sleutel van het succes: "En het is heel sterk dat de game ook op mobiele telefoons te spelen is", legt hij uit. 

Verder ziet het er vriendelijk uit. "Het is kleurrijk, toegankelijk en cartoonesk. Het is een beetje knipogend naar andere games. Het is niet heel serieus of grimmig. Call of Duty is bijvoorbeeld meer volwassen en heeft een militaire uitstraling", zegt Meijroos.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl