Smartphones

'Galaxy S9 streeft iPhone X voorbij als populairste telefoon'

13 juni 2018 12:10 Aangepast: 13 juni 2018 12:16
Beeld © Getty

De Galaxy S9 en S9 Plus hebben de iPhone X na maanden van de troon gestoten en zijn nu de meestverkochte smartphones.

Dat stelt marktonderzoeker Counterpoint Research op basis van zijn meest recente cijfers, over de maand april. De iPhone X was toen nog steeds de bestverkopende iPhone, met een aandeel van 2,3 procent van de totale smartphonemarkt.

Samsung ging daar met zijn Galaxy S9 en S9 Plus echter overheen, met marktaandelen van 2,6 procent van de totale markt. Counterpoint wijt de teruglopende iPhone-cijfers aan de seizoensgeboden verkopen van de telefoons. Nieuwe iPhones verschijnen in het najaar en verkopen het sterkst rond de feestdagen.

Prijsdaling

De Galaxy S9 verscheen in maart. Het is goed mogelijk dat de telefoon de komende tijd uitstekend blijft verkopen. Samsung-telefoons worden in tegenstelling tot iPhones vaak goedkoper na een paar maanden, bij de Galaxy S9 is dat onlangs gebeurd.

Miniatuurvoorbeeld
Onze aanraders

De drie beste smartphones

Vijf iPhones in de top 10

Apple blijft met vijf plaatsen in de top tien wel de winnaar als het gaat om bestverkopende telefoons. In de top tien staan de iPhones X, 8, 8 Plus, 7 en zelfs 6. Verder staan er twee modellen van het Chinese Xiaomi in en de Galaxy S8.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van