Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Tekenrobot

Robot aan touwtjes maakt prachtige muurtekeningen

12 juni 2018 12:01 Aangepast: 12 juni 2018 11:59

Scribit heeft al meer dan 300.000 euro opgehaald op Kickstarter. Het is een illustrator met een motor.

Het ziet er bijna te magisch uit om waar te zijn. Scribit is een robot die waanzinnige muurtekeningen maakt. Dit doet de robot met vier verschillende kleuren standaard stiften, die voor een paar euro te vervangen zijn.

Het apparaat werkt met drie motoren die ervoor zorgen dat het zichzelf kan optrekken aan twee touwtjes in de muur. Verder komt er een app bijgeleverd, waarop de gebruiker illustraties zelf kan toevoegen of kan kiezen uit de selectie.

Gummen

Het knappe is dat Scribit ook de tekeningen weer van de muur kan gummen. Dit doet het apparaat door de muur iets te verhitten, waardoor de stiftstrepen verdwijnen.

Daardoor is het ook mogelijk om actuele informatie op de muur te laten stiften, zoals het weerbericht, een nieuwsoverzicht of zelfs een Twitter-stream.

Kickstarter

Scribit heeft in een week tijd al 334.000 euro opgehaald op crowdfundplatform Kickstarter. Eén tekenrobot kost 297 euro. Er zijn er inmiddels al 1250 van verkocht.

De bezorging staat gepland voor december 2018, al is een vertraging bij crowdfundcampagnes eerder regel dan uitzondering.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Robotarm Line-us imiteert een tekenende hand

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore