Gamebeurs E3

Ubisoft toont Assassin's Creed: Odyssey en The Division 2

12 juni 2018 00:05 Aangepast: 12 juni 2018 12:58

De gehoopte nieuwe Splinter Cell-game schitterde door afwezigheid op de Ubisoft-presentatie op de E3, maar de andere games maakten heel veel goed. Dit waren de zeven highlights.

1. Beyond Good & Evil 2 

Ubisoft startte met een gelikte CGI-video van Beyond Good & Evil 2. De prequel/sequel was een vurige wens van het publiek. De game werd vorig jaar onthuld, maar toen kon Ubisoft nauwelijks gameplay tonen. Opnieuw was de gameplay schaars, maar de sfeer van de trailers is spot on. Temeer omdat Jade, de heldin uit deel 1, opeens opdook als schurk. 

Opvallend: Ubisoft wil een samenwerking aangaan met de community. Spelers kunnen - tegen betaling -  bijdragen aan de game door ontwerpen, muziek, artwork, storylines en ga zo maar door te posten via de website hitrecord.org. Wanneer de game uitkomt weet nog niemand. 

De cinematic trailer is gruwelijk mooi en zou niet mistaan als volledige film op het witte doek:

2. Trials Rising

De langlopende motorstuntgame Trials is een culthit met een zeer trouwe achterban. De stunts worden nog gekker en maffer, en je kunt met meer spelers tegelijk spelen dan ooit tevoren. Naast de release voor pc, PS4 en Xbox One, komt de game ook naar de Nintendo Switch. 

3. The Division 2

De third-person multiplayer RPG-shooter The Division 2 werd uitgebreid in het zonnetje gezet. De setting is deze keer Washington D.C. waar chaos heerst, en bendes en facties de gewone burgers het leven zuur maken. Als speler kies je uit een van de drie klassen, maar uiteindelijk kun je tot en met acht man spelen voor de 'end content'. Raids komen ook naar The Division 2.  

De makers beloven tijdens het eerste jaar drie DLC-pakketten verdeeld over drie Episodes en ze worden alle drie gratis. The Division 2 moet 15 maart 2019 verschijnen voor pc, PS4 en Xbox One.

4. Skull & Bones

Skull & Bones wordt een behoorlijke diepe naval battle-game met piraten in de hoofdrol. Aan te passen schepen, allianties met andere (online) spelers  - die je in het volgende potje weer kunnen verraden - en brute gevechten, zeilend over prachtige wateren.

Vorig jaar oogde de game nog wat arcade maar de nieuwe beelden tonen een behoorlijk gelaagd spel. De game verschijnt in 2019.

5. Starlink: Battle for Atlas 

Deze combinatie van toys (ruimteschepen) en een kindvriendelijke, space action-adventure werd vorig jaar onthuld. Dit jaar had Ubisoft meer te vertellen en te tonen. Het idee blijft nog steeds erg cool: klik een spaceship met verschillende onderdelen aan je controller en je bestuurt het schip op dat moment in de game. 

Starlink: Battle for Atlas van Ubisoft verschijnt op 16 oktober voor PlayStation 4, Xbox One en de Nintendo Switch. De Switch krijgt een zeer coole extra: Fox McCloud van Nintendo’s Star Fox-serie is op de Nintendo-console een speelbaar personage, met exclusieve 'Star Wolf'-missies en een McCloud iconisch ruimteschip. 

6. Transference

Deze bijzondere VR thriller-game maakt Ubisoft samen met SpectreVision, een filmbedrijf met acteur Elijah Wood en regisseurs Daniel Noah en Josh C. Waller aan het hoofd. In de game duikt de speler in de gedachten van iemand anders. En laat die persoon zijn brein nu net volledig doorgedraaid te zijn. Het levert zenuwslopende puzzels en hart-kloppende jump scares op. Yikes.

De game verschijnt dit najaar voor PS4 en Xbox One, maar wordt ook speelbaar voor Oculus Rift, HTC Vive en PlayStation VR.

7. Assassin's Creed: Odyssey

De nieuwe Assassin's Creed komt al vlotjes na het uitstekende Origins van vorig jaar. Toch is dit een behoorlijk andere game. Het lijkt zelfs een op zichzelf staand deel te worden, waarbij The Creed, de Tempeliers en zelfs de Assassin's vooralsnog niet aanwezig zijn. 

Wat Odyssey wel is: veel meer RPG dan elke andere Assassin's Creed-game. Keuzes zijn enorm van belang waarbij je of als man of als vrouw door het oude Griekenland reist en zelf bepaalt hoe je je opstelt naar personages. Je kunt in gesprekken - onder andere met Socrates - uit verschillende antwoorden kiezen en desgewenst zelfs liegen. De skilltree is enorm en je kunt je op talloze manieren bekwamen in sluipen, knokken, paardrijden, boogschieten en ga zo maar door. Ook je uitrusting is uitgebreider dan ooit aan te passen en te verbeteren. 

Je vecht niet langer met een hidden blade, maar bij voorkeur met een speer en waant je tijdens de vele combatmomenten als een krijger uit de film 300. Er zijn grootschalige veldslagen, gevechten op zee, en man-tot-man gevechten waarbij ook de bekende Griekse mythes in een nieuw daglicht komen te staan. 

 Assassin's Creed: Odyssey verschijnt 5 oktober voor pc, PS4 en Xbox One. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

EA onthult FIFA 19, Anthem, Unravel 2, nieuwe Command & Conquer

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van