Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
SpaceX-optiepakket

Tesla Roadster krijgt 'rocketboosters'

12 juni 2018 08:11 Aangepast: 12 juni 2018 23:50

Elon Musk wil in de nieuwe Tesla Roadster de optie bieden om de achterbank om te wisselen voor twee rocketboosters. En het lijkt geen grap.

Tesla zit niet bij de pakken neer, nu de productie van de Model 3 moeizaam gaat. Intussen wordt gewerkt aan in ieder geval de Tesla-vrachtwagen én de nieuwe Roadster. Daar komt een indrukwekkend SpaceX-optiepakket bij met rocketboosters, zo tweette Elon Musk afgelopen weekend:

De thrusters zijn er om te helpen bochten sneller te nemen, acceleratie te verbeteren of harder te remmen. In de tank zit lucht onder hoge druk die met een pomp bijgevuld wordt. Die trekt zijn stroom uit de accu, maar gezien de Roadster een 200 kWu accupack krijgt met een bereik van bijna 1000 kilometer is dat niet zo'n probleem.

Alleen de herrie die het systeem zal maken, zorgt ervoor dat het in geen geval legaal zal zijn voor gebruik op de openbare weg. De standaardversie van de Roadster zou 0-100 km/u in 2 seconden moeten kunnen afleggen. Het is bijna niet voor te stellen wat dit systeem nog toe zal voegen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Bedrijf Elon Musk levert eerste duizend vlammenwerpers

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore