Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Pas op je typfouten

Patent: Uber weet wanneer je dronken bent

11 juni 2018 17:51 Aangepast: 11 juni 2018 17:52

Uber heeft een patent ingediend om via kunstmatige intelligentie te ontdekken wanneer iemand dronken is.

Loop je op de verkeerde tijd op een verkeerde plek? En maak je veel typfouten? Grote kans dat je dronken bent. Uber heeft een patentaanvraag gedaan voor technologie die met kunstmatige intelligentie dronkenschap kan herkennen, zo schrijft CNN.

De technologie bevat een manier om het gebruik van de Uber-app te tracken, om daar vervolgens de afwijkingen te herkennen. Dit algoritme bevat onder andere loopsnelheid, tijd van de aanvraag, typfouten, hoe nauwkeurig een gebruiker klikt op de knoppen in de app en de duur om een taxi te bestellen.

Met de informatie wil Uber de chauffeur beter kunnen instrueren. Ook kan de technologie dienen om alleen chauffeurs met extra opleiding aan dronken klanten te koppelen.

Kinderspeeltje

Zit je dan met dronken passagiers in je Uber-taxi, dan kan je ze maar het best bezighouden. Chauffeurs in Charlotte in de Amerikaanse staat North Carolina hebben altijd het kinderspeeltje Bob It in de auto liggen.

In dit spel moeten spelers geluiden en handelingen onthouden. Blijkbaar helpt het goed, zodat wordt voorkomen dat dronken passagiers de chauffeur te veel gaan afleiden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Nooit meer dronken online shoppen dankzij een app

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore