Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Modulair feestje

Eerste indruk: IKEA Frekvens, draagbare speakers met verlichting

17 juni 2018 22:49 Aangepast: 18 juni 2018 22:58

Met de nieuwe draagbare en modulaire speakers en verlichting van IKEA bouw je blokje voor blokje je feest op. Ingeborg bekeek in Zweden de prototypes al.

Niet alleen voor de cocktailbekers in Tiki-stijl en bakjes voor de borrelnootjes ga je naar IKEA als je een feest geeft. De vorige week aangekondigde serie Frekvens bestaat uit een complete set draagbare popart-achtige items voor een puike fissa. De zilveren regenjas en tas van het materiaal Tyvek zijn mijn persoonlijke favoriet. Daarnaast viel ik voor de modulaire muziekset die je als een blokkendoos uitbreidt tot een feest van formaat.

Draagbare bluetooth-speakers zijn er zat, maar Frekvens komt voorzien van discolampen waarop je grappige animaties of een lichtkrant kunt laten spelen. Binnen, in de tuin of in het park. Bij een hands-onsessie in het hart van IKEA in Zweden vorige week, konden we zelf zien hoeveel plezier dat oplevert. Voor de feestganger die een flitsende verlichting te zien krijgt, maar ook om lekker samen mee te klooien.

Aan de set van vierkante blokken die je zelf als Lego kunt opbouwen uit woofertjes en lampen hangt een bedieningspaneel. Jesper Kouthoofd, van fabrikant Teenage Engineering, ging ermee los. Hij drumt een stukje mee op de muziek en laat zich verleiden tot beatboxen, want het knoppendoosje is ook als microfoon te gebruiken. Dit is gewoon heel veel plezier in een stapel rood met gele doosjes.

Verplaats de uit vier blokjes aan elkaar bestaande woofer, herkenbaar aan het gele handvat, 's avonds van het park naar binnen. Klik er een bakje op waarin de smartphone zit die de muziek afspeelt. Zet een blok met verlichting erin bovenop de kast en vervang de lopende letters van de tekst ‘lang zal die leven’ naar een stroboscoop. Desgewenst verwissel je de gele en rode frontjes om jouw feest compleet te maken.

Volgend jaar een nog groter feest? Koop er wat blokken bij om je huiskamerfeestje om te bouwen tot grotere party. IKEA kreeg voor deze modulaire speakers een Red Dot Design Award.

Het prijskaartje? Bij de hands-on sessie met de prototypes had één speaker een label waarop 69 euro te lezen viel. Een lamp kost vooralsnog 24,99 tot 39,99 euro. Dat zijn de richtprijzen van deze limited edition producten. Ze liggen pas vanaf juni 2019 in de IKEA-winkels.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore