Hulp

AirBnb laat verhuurders onderdak bieden bij rampen

11 juni 2018 12:07 Aangepast: 11 juni 2018 19:34

Airbnb start een proef in het Californische San Jose waarbij mensen die slaapplaatsen aanbieden zich kunnen registreren om tijdelijk onderdak te geven aan slachtoffers van rampen.

Sinds de oorkaan Sandy in 2012 New York teisterde, kunnen mensen via het Open Homes-programma van Airbnb tijdelijk extra slaapplaatsen aanbieden aan mensen die als gevolg van een ramp dakloos zijn geworden. Mensen konden zich echter alleen aanmelden tijdens of vlak na een ramp, maar vooraf.

Airbnb start nu in de stad San Jose in Californië een pilot waarbij mensen zich nu alvast kunnen registreren voor het opvangen van slachtoffers van toekomstige rampen. De gemeenschap zou daardoor sneller en effectiever kunnen reageren op catastrofes.

Onderdeel van de proef is om deze mensen ook te trainen in de voorbereiding op een ramp en samen met hulpdiensten protocollen te ontwikkelen om snel onderdak via het programma te kunnen vinden. De locatie is niet toevallig: in San Jose staat het eigen hoofdkantoor van Airbnb. In het gebied vinden regelmatig aardbevingen plaats.

Airbnb hoopt na deze pilot andere steden toe te voegen aan het programma.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore