Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Zelfrijdende auto's

Waymo wil robo-taxidienst in Europa

08 juni 2018 11:39 Aangepast: 08 juni 2018 11:40
Beeld © Waymo

Waymo wil ook in Europa een taxidienst opzetten met zelfrijdende auto's. Mogelijk gaat het bedrijf daarvoor samenwerken met een partner.

Dat verklaarde Waymo-ceo John Krafcik deze week tijdens het Automotive News Europe Congress in Turijn, meldt Reuters. Waymo wil in de komende maanden beginnen met een taxidienst in delen van Phoenix, Arizona. Daarna moet de dienst met zelfrijdende auto's ook elders in de VS beschikbaar komen.

Medewerkers van Waymo studeren inmiddels op de Europese regelgeving en de verschillen met de Verenigde staten, om daarna een Europese introductie mogelijk te maken. Op welke termijn Waymo de overstap naar het oude continent maakt, is nog onduidelijk.

In de VS zal Waymo de diensten met zelfrijdende taxi's onder eigen naam aanbieden, maar het is mogelijk dat het bedrijf in Europa voor samenwerking met een partner kiest. "We kunnen gerust stellen dat het merk Waymo in Europa niet zo sterk is als sommige bestaande merken", aldus Krafcik.

Fiat en Jaguar

Welk merk auto's Waymo in Europa zou willen gebruiken, is nog niet bekend. In Amerika maakt het bedrijf gebruik van voertuigen van Fiat Chrysler en Jaguar Land Rover.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Fiat levert 62.000 auto's aan Waymo maar wordt er niet rijk van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore