Betaalbare speakers

Deze speakers maakt Ikea samen met Sonos

07 juni 2018 14:25 Aangepast: 08 juni 2018 09:25

Ikea heeft zijn nieuwe Symfonisk-lijn speakers aangekondigd. Ze werken samen met Sonos-speakers en passen bij Ikea-meubels.

Ikea maakt steeds meer eigen elektronica. De meubelgigant heeft al een groeiende Trådfri-lijn met slimme verlichting en presenteerde onlangs zijn eerste bluetooth-speaker. Eind vorig jaar kondigde Ikea een samenwerking met Sonos aan. Donderdag heeft het Zweedse bedrijf meer over die samenwerking verteld en heeft het een nieuwe serie speakers laten zien. 

In de zomer van 2019 komen de eerste speakers in de nieuwe Symfonisk-lijn op de markt. De speakers werken binnen het Sonos-systeem voor draadloos streamen en ze kunnen worden geïntegreerd met Ikea-meubels. Zo kan een speaker aan de muur bevestigd worden en als wandplank worden gebruikt of is een speaker onder een keukenkastje van de Ikea Method-keuken te plaatsen. De prijzen van de speakers zijn nog niet bekend.

Draagbare speakers

Daarnaast werkt Ikea aan de Frekvens-lijn met draagbare speakers en verlichting. Voor de lijn werkt Ikea samen met audiobedrijf Teenage Engineering, bekend van onder meer de OP-1 synthesizer. Teenage Engineering-oprichter Jesper Kouthoofd werkte eerder met Ikea samen aan onder meer de hun kartonnen digitale camera Knäppa.

Met de combinatie van draagbare speakers en verlichting moeten gebruikers straks overal waar ze willen makkelijk een feestje kunnen bouwen. De Frekvens-lijn is vanaf de zomer van 2019 tijdelijk bij Ikea verkrijgbaar, al is niet het bekend of de speakers ook in de Nederlandse winkels komen.

Luchtfilters

Ook werkt Ikea nog aan zijn collectie Rumtid, met onder meer design-luchtfiltersystemen. Die lijn wordt eveneens beperkt aangeboden, vanaf 2020.

Nieuwe Sonos-soundbar: Beam

Sonos kondigde woensdagavond zijn nieuwe slimme soundbar Beam aan. Bright was bij de presentatie van Sonos Beam in San Francisco en sprak met Sonos-ceo Patrick Spence. Bekijk onze video:

Subscribe je ook op ons YouTube-kanaal voor onze review van de Sonos Beam later deze maand.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van