Laissez faire

Valve laat omstreden games standaard toe op Steam

07 juni 2018 12:44 Aangepast: 07 juni 2018 12:50

Valve heeft besloten om omstreden games voortaan standaard toe te laten in zijn gamewinkel Steam.

Valve heeft besloten dat het geen politie meer wil spelen in zijn succesvolle digitale winkel voor pc-games. Daarom worden nu alle games toegelaten, tenzij die duidelijk illegaal zijn of bewust trollen. Valve heeft die beslissing genomen, nadat het de afgelopen tijd een paar keer kritiek kreeg op zijn beleid. Zo dreigden zowel een digitaal stripboek met naakt als een game over schietpartijen op scholen van Steam verwijderd te worden.

Valve-leidinggevende Erik Johnson schrijft dat het te ingewikkeld was om te bepalen wat wel en niet onder acceptabel gedrag valt, of wat toelaatbare afbeeldingen zijn. "De harde waarheid, en de kern van ons probleem, is dat we niets kunnen aanpakken zonder een deel van onze spelers erg boos te maken."

De nieuwe aanpak van Valve is dan ook het toelaten van vrijwel alles en te filteren op het niveau van spelers. Zo krijgen klanten niet alleen games te zien die zij waarschijnlijk wel leuk vinden, maar worden games verborgen die zij waarschijnlijk aanstootgevend vinden. "Maar Steam gaat dingen bevatten die je haat, en waarvan je denkt dat ze niet zouden moeten bestaan", schrijft Johnson. "Maar er zullen ook dingen zijn die volgens jou zouden moeten bestaan, waar een ander weer een hekel aan heeft."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van