Beste app

Nederlands appbedrijf wint Apple Design Award

05 juni 2018 09:24 Aangepast: 05 juni 2018 22:27

Appbouwer Momenta uit Aalsmeer won met zijn app Agenda een van de jaarlijkse prijzen van Apple voor de beste apps van het jaar.

Apple maakte de winnaars van de Apple Design Awards dinsdagochtend bekend tijdens het ontwikkelaarscongres WWDC in Californië. De app Agenda van Momenta is een minimalistische notitie-app voor iOS en Mac, die aantekeningen in de vorm van een tijdlijn organiseert. 

Agenda was een van de negen apps die door Apple werden onderscheiden. Onder de andere winnaars waren de vertaalapp iTranslate Converse en de populaire games Alto's Odyssey en Inside. De winnaars ontvingen naast een award, ook onder andere een iMac Pro, een MacBook Pro en een iPad Pro. 

Momenta is in 2016 opgericht door Alexander Griekspoor en Drew McCormack. Griekspoor won eerder Apple Design Awards met zijn apps 4Peaks, EnzymeX en Papers. De Agenda-app is gratis te gebruiken, maar heeft enkele extra functies die alleen tegen betaling beschikbaar zijn.

Twee jaar werk

"Na bijna twee jaar werken aan Agenda was het geweldig om te horen dat we een Apple Design Award hebben gewonnen", zegt McCormack in een reactie. "Agenda is geen gewone notitie-app en we hebben ons wel eens afgevraagd of het concept zou gaan werken. Maar de respons van gebruikers op onze nieuwe app is tot nu toe fantastisch. Deze award is het sluitstuk van een paar geweldige maanden sinds onze lancering in januari."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

De belangrijkste nieuwe functies in iOS 12

Bright-hoofdredacteur Erwin van der Zande was bij WWDC in San Jose en geeft in deze video zijn commentaar:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van