Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Ok Google

'Google-dienst voor maken afspraken slaat aan'

01 juni 2018 16:43 Aangepast: 01 juni 2018 17:57
Beeld © Getty

Google trekt elke maand duizenden nieuwe gebruikers voor een dienst die afspraken voor je maakt. Reserve with Google blijkt inmiddels in 13 landen beschikbaar te zijn.

Google trok vorige maand de aandacht met een presentatie van zijn slimme assistent die een kapperszaak belt om een afspraak te maken. De nieuwe technologie, Google Duplex geheten, is nog niet klaar voor gebruik door consumenten, maar indrukwekkend was het wel.

Wie geen zin heeft om te wachten op Google Duplex kan in dertien landen al gebruikmaken van Reserve with Google. Deze dienst, die nog niet beschikbaar is in Nederland, neemt gebruikers eveneens werk uit handen.

Je laat weten dat je in de buurt van je huis om twee uur naar de kapper wilt en Google gaat voor je aan de slag: je krijgt een overzicht van de mogelijkheden en kunt vervolgens simpel een afspraak maken en desgewenst ook al betalen. Bellen of webformulieren invullen is niet langer nodig.

Duizenden nieuwe gebruikers

Volgens persbureau Reuters krijgt de nieuwe dienst er elke maand duizenden nieuwe gebruikers bij. Consumenten zijn te spreken over het gemak, bedrijven zijn blij dat ze op deze manier nieuwe klanten krijgen. Het gebruik van de dienst is gratis voor zowel consumenten als bedrijven.

Reserve with Google past in de strategie van het zoekbedrijf: minder lijsten met zoekresultaten, meer service. Later dit jaar moet het mogelijk worden om met behulp van stemcommando's aan Google Assistant gebruik te maken van Reserve with Google, schrijft Reuters op gezag van ingewijden.

Bedrijven die geen optie bieden om online te reserveren of die op het gewenste tijdstip geen ruimte lijken te hebben, zouden in de toekomst kunnen worden gebeld door Google Duplex om alsnog een afspraak te maken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Bellende Google Assistant zal zich altijd identificeren

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore