Bright

Zit jij te veel op je iPhone? 'Apple gaat je helpen je te minderen'

01 juni 2018 10:25 Aangepast: 01 juni 2018 12:14
Beeld © Getty Images

Tijdens zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie (WWDC) zou Apple nieuwe tools willen aankondigen die bijhouden hoeveel tijd je op je telefoon zit.

Bang dat je te veel tijd op je smartphone doorbrengt? There's an app for that! Of eigenlijk zijn er heel veel apps waarmee je kunt bijhouden hoeveel uur je je telefoon gebruikt, of waarmee je bepaalde apps op bepaalde tijdstippen kunt blokkeren.

Volgende week kondigt Apple tijdens zijn jaarlijkse event WWDC in San Jose ook zelf tools aan die gebruikers moeten helpen om hun iPhones minder te gebruiken. De nieuwe functionaliteiten, Digital Health geheten, zullen in iOS 12 worden ondergebracht bij de Instellingen, meldt Bloomberg.

Kritiek

Met de nieuwe tools komt Apple tegemoet aan de kritiek van twee grote investeerders, Jana Partners en California State Teachers Retirement System, die het bedrijf eerder dit jaar opriepen om maatregelen te nemen om het gebruik van de iPhone te beperken.

Veel tech-deskundigen hebben de afgelopen maanden hun zorgen geuit over het verslavende karakter van smartphones en sociale media. Zo richtten voormalige medewerkers van Facebook een organisatie op om scholieren, ouders en docenten te wijzen op de gevaren van sociale-mediaverslaving.

Apple is niet de enige met 'beperkende' functionaliteiten. Android krijgt dit najaar nieuwe functies die moeten helpen om te voorkomen dat gebruikers te veel tijd aan hun smartphone besteden.

Animoji’s

Apple zal volgende week ook een upgrade tonen voor zijn AR-software. Met ARKit 2.0 kunnen gebruikers AR-games tegen elkaar spelen in dezelfde virtuele ruimte. Ook komen er kleine verbeteringen voor het verzenden van Animoji’s, videogesprekken, het volgen van de aandelenmarkt en de snoozing-notificaties, weet Bloomberg.

Daarmee blijft het aantal vernieuwingen voor iOS beperkt. Begin dit jaar werd al bekend dat Apple de introductie van een aantal nieuwe features uitstelt tot volgend jaar, omdat het bedrijf zijn mobiele besturingssysteem eerst betrouwbaarder wil maken.

Hardware

Volgens Bloomberg is het onwaarschijnlijk dat Apple dit jaar nieuwe hardware aankondigt tijdens WWDC. Nieuwe uitvoeringen van de MacBook Pro en de 12-inch MacBook worden later dit jaar verwacht.

Volg WWDC bij Bright

Bright-hoofdredacteur Erwin van der Zande is aanwezig bij WWDC in San Jose. Volg Bright op FacebookTwitter en YouTube om de updates niet te missen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van