Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Dingdong 2.0

Videodeurbel Nest Hello in Nederland uitgebracht

31 mei 2018 17:28 Aangepast: 31 mei 2018 23:39

Google-dochterbedrijf Nest heeft zijn slimme deurbel Hello in Nederland op de markt gebracht. Met de camera kunnen gebruikers altijd zien wie er aanbelt.

De Nest Hello-deurbel heeft een camera, microfoon en speaker. De HD-camera heeft HDR om zowel overdag als in het donker heldere beelden te maken van degene die aanbelt. Als er iemand aanbelt, krijgt de eigenaar van de bel een bericht op zijn telefoon. Dankzij de groothoeklens is de beller van top tot teen te zien.

Hij kan dan praten met degene die voor de deur staat, ongeacht of hij zelf thuis is. Wie niet kan praten, kan ook een opgenomen bericht door de deurbel laten afspelen, zodat degene voor de deur weet waar hij aan toe is. Nest Hello heeft bovendien gezichtsherkenning en kan na een tijdje zeggen of er door een vriend of een vreemdeling wordt aangebeld. De Nest Hello heeft ook een nauwe integratie met Google Assistant en kan zo bijvoorbeeld videobeelden naar een Chromecast streamen.

Het geluid van de bel is vanuit de app uit te zetten, terwijl berichten op de telefoon binnen blijven komen. Om de Nest Hello aan te kunnen sluiten, hebben gebruikers wel al een bestaande bedraadde deurbel nodig, of moet er een nieuwe verbinding aangelegd worden.

Gebruikers kunnen gratis tot drie uur terugkijken in beelden die door de camera zijn gemaakt. Voor verder terugkijken is een abonnement vanaf 5 euro per maand nodig. De Nest Hello te bestellen voor 279 euro.

Niet alle huizen zijn geschikt voor de videodeurbel. Het is namelijk wettelijk niet toegestaan om permanent een camera op de openbare weg te richten en daarvan beelden op te slaan.

Bekijk ook onze review van de slimme deurbel Ring 2:

Onze reviews van smarthome-producten niet missen? Subscribe op ons YouTube-kanaal.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Amazon koopt maker slimme deurbel Ring voor 1 miljard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore