Duurt lang

Tesla Model 3 dit jaar niet meer in Nederland

29 mei 2018 11:29 Aangepast: 29 mei 2018 12:37
Beeld © AFP

Tesla-baas Elon Musk heeft gezegd dat de Model 3 pas volgend jaar in Europa leverbaar is.

Tesla kampt al maanden met problemen bij de productie van zijn goedkoopste auto tot nu toe, de Model 3. Ceo Elon Musk nam daarom zelf de leiding over en sliep regelmatig op een kale bank in de fabriek.

Maar wat de gevolgen zijn voor de wachttijd, wordt nu pas duidelijk. In antwoord op een vraag van een wachtende klant heeft Elon Musk via Twitter laten weten dat het nog lang duurt voordat de Model 3 internationaal wordt uitgerold.

Volgens Musk komt de Model 3 in de 'eerste helft van volgend jaar' naar Europa en Azië. Model 3's voor landen met het stuur aan de andere kant staan nog later op de planning: halverwege 2019. In eerste instantie stond de internationale lancering gepland voor de tweede helft van 2018, maar daar durfde bijna niemand meer vanuit te gaan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Musk: goedkope Model 3 zou dood Tesla betekenen

De productie van de Model 3 ging in de zomer van 2017 van start. Tesla heeft inmiddels een kleine tienduizend Model 3's aan klanten geleverd. Tesla verwacht eind juni 6000 auto's per week te kunnen produceren.

Concurrentie

Tesla krijgt dit jaar serieuze concurrentie, onder meer van Audi en Jaguar. We bekeken onlangs een prototype van Audi's E-tron. Bekijk de video:

Binnenkort zie je op ons YouTube-kanaal meer over een andere nieuwe elektrische auto: de Jaguar I-Pace. Vergeet je niet te subscriben.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van