Bright

Amazon-ceo Bezos wil zware industrie op de maan

28 mei 2018 11:26 Aangepast: 28 mei 2018 12:18
Jeff Bezos voor de New Shepard, een herbruikbare draagraket met ruimteschip bedoeld voor toerisme. Beeld © Getty Images

Medio 2020 wil Jeff Bezos een maanlander lanceren. Dat moet een voorbode zijn van een maankolonie. De Amazon-baas wil zware industrie verplaatsen van de aarde naar de maan.

Jeff Bezos, ceo van Amazon en de rijkste mens, heeft zijn zinnen gezet op de maan. Tijdens een conferentie van GeekWire zei hij dit weekend samen te willen werken met de Amerikaanse en Europese ruimtevaartorganisaties NASA en ESA om de maan te koloniseren.

Maar ook als NASA en ESA niet snel willen meewerken, zet Bezos zijn plannen door. "We moeten deze planeet verlaten. Daarmee gaan we deze planeet beter maken. We zullen komen en gaan en de mensen die willen blijven, die blijven."

Zware industrie

Volgens Bezos is de ruimte, en de maan in het bijzonder, uiteindelijk een plek waar miljoenen mensen kunnen werken. Bijvoorbeeld in de zware industrie.

"De aarde is geen goede plek voor zware industrie. Het werkt nu voor ons, maar over tientallen, misschien honderd jaar, zal het makkelijker zijn om die industrie naar de maan te verplaatsen." Volgens Bezos komt er genoeg energie op de maan die hij wil opwekken met zonnepanelen.

'Ga door tot het geld op is'

Het plan van Jeff Bezos komt niet uit de lucht vallen. Ruim een jaar geleden kwam hij met een plan voor de maanlander van zijn ruimtevaartbedrijf Blue Origin. Tijdens het congres gaf hij meer details over zijn gedroomde maanmissie. Zo zei Bezos 'alles te doen wat nodig is' om het voor elkaar te krijgen. "Ik wil dat andere mensen het doen, maar als het nodig is, doen wij het."

Er kunnen volgens hem twee dingen gebeuren. "Of andere mensen nemen deze visie over, of ik ga door tot het geld op is." Het vermogen van Bezos wordt geschat op 127 miljard dollar.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore