Ga naar de inhoud
Naar de maan

Amazon-ceo Bezos wil zware industrie op de maan

Medio 2020 wil Jeff Bezos een maanlander lanceren. Dat moet een voorbode zijn van een maankolonie. De Amazon-baas wil zware industrie verplaatsen van de aarde naar de maan.

Jeff Bezos, ceo van Amazon en de rijkste van de rijken, heeft zijn zinnen gezet op de maan. Op een conferentie van GeekWire heeft hij dit weekend gezegd samen te willen werken met de Amerikaanse en Europese ruimtevaartorganisaties NASA en ESA om de maan te koloniseren.

Maar ook als NASA en ESA niet snel willen meewerken, zet Bezos zijn plannen door. "We moeten deze planeet verlaten. Daarmee gaan we deze planeet beter maken. We zullen komen en gaan en de mensen die willen blijven, die blijven."

Zware industrie

Volgens Bezos is de ruimte, en de maan in het bijzonder, uiteindelijk een plek waar miljoenen mensen kunnen werken. Bijvoorbeeld in de zware industrie. "De aarde is niet een goede plek voor zware industrie. Het werkt nu voor ons, maar over tientallen, misschien 100 jaar, zal het makkelijker zijn om die industrie naar de maan te verplaatsen. Want we zullen daar zoveel energie hebben." Hij wil de maan gaan bezaaien met zonnepanelen.

'Ga door tot het geld op is'

Het plan van Jeff Bezos komt niet uit de lucht vallen. Ruim een jaar geleden lanceerde hij al het plan van de maanlander van zijn ruimtevaartbedrijf Blue Origin. Maar op de conferentie heeft hij meer details gegeven. Zo zei Bezos 'alles te doen wat nodig is' om het voor elkaar te krijgen. "Ik wil dat andere mensen het doen, maar als het nodig is, doen wij het."

Er kunnen volgens hem twee dingen gebeuren. "Of andere mensen nemen deze visie over, of ik ga door tot het geld op is."

Het vermogen van Bezos wordt geschat op 127 miljard dollar.

Herbruikbare
Lees ook
Herbruikbare raket Bezos wordt 'beter dan die van Musk'
BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl