Objection, your honor!

Zuckerberg: Facebook moet intern gerechtshof krijgen

25 mei 2018 13:27 Aangepast: 25 mei 2018 18:33
Facebook-ceo Mark Zuckerberg Beeld © ANP

Facebook-baas Mark Zuckerberg wil gebruikers de mogelijkheid geven om in 'hoger beroep' te gaan als Facebook berichten offline haalt.

Als het aan Mark Zuckerberg ligt, komt er snel een organisatie die gaat beslissen of Facebook juist handelt als het gaat om het offline halen van berichten, video's of pagina's. Zuckerberg vergelijkt het met een soort hooggerechtshof, waarbij mensen in beroep kunnen gaan tegen beslissingen van Facebook.

"Het moet een soort hooggerechtshof worden dat bestaat uit mensen die misschien niet bij Facebook werken, maar kennis hebben van wat ons beleid is en welke principes wij proberen te hanteren voor onze community", zei Zuckerberg donderdag tijdens het techcongres VivaTech in Parijs.

Gesprekken met experts

Zuckerberg noemde een variant op het hooggerechtshof onlangs ook kort in een interview met Vox, vlak nadat het dataschandaal rond Cambridge Analytica aan het licht kwam. Nu lijkt hij er echt werk van te gaan maken.

Hij gaat met experts in gesprek om met een model te komen voor een meer 'community-georiënteerd bestuur'.

Europarlement

Zuckerberg werd dinsdag door het Europees parlement ondervraagd over het dataschandaal. Hij bood daar wederom zijn excuses aan, maar na afloop waren de meeste Europarlementariërs teleurgesteld over het ontwijkende gedrag van Zuckerberg.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore