Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Bedrijf te koop

'Nieuwe Essential Phone van de baan'

25 mei 2018 11:31 Aangepast: 25 mei 2018 12:13

Het telefoonmerk van Android-bedenker Andy Rubin is op zoek naar een koper voor het volledige bedrijf.

Na één smartphone lijkt de nieuwe speler Essential het alweer voor gezien te houden. Volgens Bloomberg is het bedrijf gestopt met de ontwikkeling van zijn tweede smartphone, de Essential Phone 2, en zoekt het nu een koper om het hele bedrijf over te nemen.

Toch zijn er nog steeds plannen voor nieuwe producten, maar het is de vraag of deze ook daadwerkelijke gemaakt gaan worden. Een daarvan is de slimme speaker Essential Home, maar daarvan is na de presentatie niet veel meer vernomen.

Geldproblemen

Oorzaak van de verkoop is tegenvallende inkomsten. In een door The Information onderschepte mail zegt de ceo Andy Rubin, de mede-bedenker van Android, tegen zijn personeel dat hij het ook niet meer weet. "Niemand (en daar val ik ook onder op dit moment) weet wat het beste is voor het bedrijf." Het bedrijf zou in gesprek zijn met banken om meer geld op te halen.

Notch

Bijzonder aan de Essential Phone was dat de telefoon beloofde zo goed als onbreekbaar te zijn. Ook was het de eerste telefoon op de markt met een scherm dat bijna volledig tot de schermranden liep. Daarmee was het ook de eerste met een notch, een inkeping bovenin het scherm. In het geval van Essential was dat een elegante rondvormige uitsnede.

Dat ontwerp was tijdens de lancering van de Essential Phone in 2017 erg bijzonder, maar ondertussen is het de nieuwe standaard geworden. Veel Android-merken hebben inmiddels ook smartphones met zeer dunne schermranden en een notch op de markt gebracht. Ook is de prijs van 699 dollar voor een smartphone met deze specificaties niet erg competitief meer.

Miniatuurvoorbeeld
Uit 2017

Android-oprichter presenteert de Essential Phone

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore