Veloplu

Subsidie op je e-bike met deze fietsparaplu

24 mei 2018 11:55 Aangepast: 24 mei 2018 11:55

Bespaar een derde van de kosten van een e-bike met deze truc.

Je wilt wel zo'n snelle e-bike, maar je vindt ze te duur? Je kunt inspelen op de 36 procent subsidie die je op de aanschaf van een zakelijke e-bike kunt krijgen voor een zogeheten ‘niet flexibele overkapping’. 

Voor zakelijke fietsers levert dat volgens een sinds 1 januari aangepaste subsidieregeling een besparing van ruim een derde van de kosten op. Het simpele bevestigen van een stevige stormparaplu zou al genoeg zijn.

In 2018 is volgens de Milieu-investeringsaftrek MIA-VAMIL subsidie beschikbaar voor elektrische fietsen. Om voor deze subsidieregeling in aanmerking te komen, moet je aan drie voorwaarden voldoen. De fiets is een zakelijke aanschaf, is voorzien van een overkapping van niet-flexibel materiaal en de aanschafprijs inclusief overkapping moet minimaal € 2.500 (ex. Btw) bedragen. De subsidieregeling kan met terugwerkende kracht, tot drie maanden na aanschaf worden aangevraagd.

Kortom: zet een hele stevige stormparaplu op je fiets. Zoals de VELOPLU van Design Compass uit Breda. Het bedrijf zegt als eerste in Nederland een overkapping van het vereiste materiaal te hebben gemaakt. Maar een Senz-stormparaplu met parapluhouder of ander stevig model op een DryCycle lijkt het ook te doen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Fabrikanten e-bikes verzwijgen hoge kosten accu's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van