A galaxy not so far away

Star Wars-werelden in Disney-pretparken in 2019 open

23 mei 2018 18:09 Aangepast: 23 mei 2018 21:12

Disney opent volgend jaar de speciale secties rond Star Wars in zijn pretparken Disneyland en Disney World in de VS.

Disney kondigde enkele jaren geleden al aan dat het delen van zijn pretparken zou gaan wijden aan Star Wars. Disney nam in 2012 Star Wars-uitgever LucasArts over en maakte sindsdien al vier Star Wars-films. De nieuwste, Solo: A Star Wars Story, ging vandaag in première.

Maar iets is pas echt Disney, als het ook in de Disney-parken terug te vinden is. Verschillende pretparken van Disney hebben al jaren hier en daar een losse Star Wars-attractie, maar een compleet parkdeel ontbrak nog. Dat verandert met Star Wars: Galaxy’s Edge. Die parkdelen openen in de zomer van 2019 in Disneyland in Californië en eind 2019 in Walt Disney World in Florida.

De parkdelen beloven de sfeer van Star Wars van top tot teen na te bootsen, alsof de bezoekers de wereld van Star Wars zelf binnenstappen. De gasten wanen zich op de planeet Batuu, zo'n typische Star Wars-planeet met ruimteschepen en smokkelaars, waar de strijd tussen de Resistance en de First Order wordt gevochten. En Disney gaat net even wat verder als het gaat om het realisme van de parkdelen.

Zo worden de winkels straks niet bemand door standaard personeel, maar door de smokkelaars en aliens die Batuu bevolken. En dat verkleedde personeel mengt zich zelfs actief in de beleving van de gasten. Die kunnen straks bijvoorbeeld de Millennium Falcon besturen en afhankelijk van hoe ze dat doen zullen de 'inwoners' van Batuu de gasten feliciteren of uitjoelen. Uiteindelijk komt er zelfs een volledig gethematiseerd Star Wars-hotel bij, zodat bezoekers zich 100 procent kunnen onderdompelen in de wereld van Star Wars.

Miniatuurvoorbeeld
Recensie

Met Solo swingt Star Wars weer

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van