Bright

Elon Musk belooft ondergrondse ritten met hyperloop voor 1 dollar

18 mei 2018 12:39 Aangepast: 18 mei 2018 12:49

In acht minuten van het vliegveld LAX naar downtown Los Angeles voor een dollar? Volgens Elon Musk gaat zijn bedrijf The Boring Company dat mogelijk maken.

Elon Musk maakte vanochtend meer bekend over de plannen van zijn startup The Boring Company met het vervoer van personen door tunnels in Los Angeles. De eerste tunnel van The Boring Company op het terrein van ruimtevaartbedrijf SpaceX is al bijna af, meldde Musk vorige week. 

De CEO van The Boring Company, het bedrijf dat hij naast SpaceX en Tesla startte, belooft binnen enkele maanden gratis demonstratieritten.

'Goedkoper dan de bus'

Ook in de toekomst blijft het volgens Musk goedkoop om gebruik te blijven maken van het tunnelsysteem dat hij onder Los Angeles wil bouwen: een ritje zal minder kosten dan een buskaartje. Tijdens een bijeenkomst vanochtend verklaarde de ondernemer dat gebruikers 1 dollar zullen betalen.

Uiteindelijk wil Musk honderden tunnels onder Los Angeles bouwen waar pods met maximaal zestien passagiers met een snelheid van 240 kilometer per uur doorheen zullen schieten. Op die manier hoopt hij een bijdrage te kunnen leveren aan het terugdringen van de files en verkeersopstoppingen in LA.

Veel sneller boren

Voor het allemaal zover is, moeten eerst natuurlijk nog wel even de tunnels worden gebouwd. Daartoe ontwikkelt The Boring Company een tunnelboormachine die volgens Musk tien keer zo snel is als bestaande machines. The Boring Company maakt voor het hyperloop-systeem bovendien gebruik van tunnels die een stuk smaller zijn dan bijvoorbeeld metrotunnels.

Volgens Steve Davis van The Boring Company zou het dankzij deze werkwijze mogelijk moeten zijn om binnen enkele weken een tunnel aan te leggen tussen Los Angeles en San Francisco. 

Eerste deel van 100 km 

Om te beginnen wil The Boring Company een tunnel van ruim vier kilometer boren bij Sepulveda Boulevard in Los Angeles. De gemeenteraad van Los Angeles heeft daar recent toestemming voor gegeven. Deze tunnel moet het begin worden van een tunnel die uiteindelijk bijna honderd kilometer lang moet worden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore