Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Smart Home

Deze slimme beveiligingslamp jaagt inbrekers weg

16 mei 2018 19:59 Aangepast: 16 mei 2018 22:37

Arlo, maker van slimme beveiligingscamera's, lanceert een draadloze sensorlamp, die kan samenwerken met andere slimme apparaten.

Arlo begon als camerabedrijf onder routermaker Netgear, maar wordt binnenkort een los bedrijf. Al een paar jaar maakt het bedrijf slimme bewakingscamera's, zoals de recente Arlo Pro 2. Nu heeft Arlo ook een slimme sensorlamp, die geïntegreerd kan worden met het Arlo-systeem.

De Arlo Security Light werkt in de basis zoals ouderwetse sensorlampen. Je laadt de batterij op, schroeft hem aan de muur en als er wat beweegt gaat het licht aan. Maar de lamp is ook op allerlei manieren aan te passen. Zo kan de lamp gaan knipperen of van kleur veranderen bij gedetecteerde verdachte bewegingen. Dat moet ook de buren opvallen als je zelf niet thuis bent. Ook kan een automatisch tijdschema worden ingesteld.

Nog slimmer: de lamp is te koppelen aan camera's van Arlo, die gaan opnemen wanneer er beweging is. Ook kan je een bericht krijgen op je telefoon bij bewegingen, of zelf een actie instellen met automatiseringsdienst IFTTT. Dan kan je vrijwel elke handeling koppelen aan gedicteerde beweging. Stel bijvoorbeeld in dat de eerste beweging in de namiddag zorgt dat de slimme lampen in je woonkamer ook meteen aan gaan.

De prijs van de Arlo Security Light is 150 dollar. Een versie met twee draadloze slimme lampen kost 250 dollar en het pakket met drie lampen kost 350 dollar. 

Kijk onze review van de beveiligingscamera Arlo Pro 2:

Miniatuurvoorbeeld
Onze aanraders

Bright Stuff: de 3 beste smarthome-producten

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore