High-end voor lagere prijs

OnePlus 6 met notch en glas aangekondigd

16 mei 2018 00:01 Aangepast: 11 juni 2018 19:28

Het Chinese telefoonmerk OnePlus heeft zijn OnePlus 6 gepresenteerd. Het toestel heeft een notch, een inkeping bovenin het scherm, en een achterkant van glas.

De nieuwe OnePlus 6 heeft net als vorige smartphones van het Chinese merk de specificaties van een toptoestel, maar dan voor honderden euro's minder dan de concurrenten. De OnePlus 6 heeft een hoge kwaliteit 6,3 inch scherm, met dunne schermranden, minimaal 6 GB werkgeheugen en minimaal 64 GB opslagruimte. Het toestel is vanaf volgende week verkrijgbaar vanaf 519 euro.

Glas achterop

De OnePlus 6 heeft een zogeheten notch gekregen, een inkeping bovenin het scherm, zoals eerder in de iPhone X. Dat is tegenwoordig bij vrijwel alle nieuwe toptoestellen van Androidmerken het geval.

OnePlus heeft de achterkant voor het eerst van glas gemaakt, ook in navolging van veel andere fabrikanten. Apple voorzag de achterkant van de iPhone X en de iPhone 8 vorig jaar ook van glas, om zo draadloos opladen mogelijk te maken. OnePlus doet het echter alleen maar als een designkeuze. De telefoon laadt namelijk niet draadloos op.

Kleine updates 

Los van het designverschil is de OnePlus 6 een reguliere update van het vorige model. In vergelijking met de OnePlus 5T, die vorig jaar uitkwam, zit er een iets nieuwere chip in (Snapdragon 845-soc), is het scherm iets groter en zit er voor het eerst een AMOLED-scherm met 2280x1080 pixels in verwerkt.

De accucapaciteit is met 3300mAH hetzelfde gebleven, al beweert OnePlus dat de accuduur is verlengd ten opzichte van de 5T door softwarematig efficiënter om te gaan met de energie. Ook wordt de telefoon wederom met een snellader geleverd, met de belofte om een dag accuduur te hebben met een half uur opladen. 

De camera's zijn hetzelfde gebleven en vormen net als bij eerdere modellen een minpunt ten opzichte van de concurrentie. OnePlus heeft nog altijd een mini-jack-koptelefoooningang in het toestel ingebouwd.

Ook versie met 256 GB

De OnePlus 6 is vanaf 21 mei te bestellen. Het toestel verschijnt in glanzend 'Mirror Black', het matte 'Midnight Black' en in het wit. In vergelijking met de OnePlus 5T is de OnePlus 6 met zijn prijskaartje van 519 euro maar 19 euro duurder. Dat geldt voor de Mirror Black-versie met 6GB RAM en 64GB opslagruimte.

Ter vergelijk: de iPhone X kost in Nederland 1160 euro. Het verschil met de Galaxy S9 is een stuk kleiner, want de prijs van dat Samsungtoestel zakt snel. De S9 kost op de Duitse Amazon-site, die ook levert in Nederland, nu maar 615 euro, of 737 euro voor de S9 Plus.

De OnePlus 6-versie met 8 GB RAM en 128 GB opslag kost 569 euro en is in de drie kleuren verkrijgbaar. Voor het eerst brengt OnePlus ook een 256 GB-editie op de markt. Dat model verschijnt alleen in Midnight Black en kost 619 euro. 

Abonneer je ook op ons YouTube-kanaal om onze volgende video's niet te missen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore