Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Ook familie-abonnement

Google verlaagt prijzen cloudopslag

15 mei 2018 12:00 Aangepast: 15 mei 2018 13:53

Cloudopslagruimte wordt goedkoper bij Google. Zo ga je voor 2 TB opslag 9,99 dollar per maand betalen.

Google rolt de komende maanden de clouddienst Google One uit. Klanten die op dit moment betalen voor opslagruimte bij Google Drive, krijgen automatisch een Google One-update. Google One wordt de overkoepelende cloudplek voor de bestanden van Google Drive, Gmail en Google Photos.

In eerste instantie is de update voor de Verenigde Staten, maar later dit jaar wordt het uitgerold naar Nederland, meldt de Nederlandse Google-woordvoerder Rachid Finge.

Met de update krijgen sommige klanten meer opslagruimte voor hetzelfde geld. 15 GB blijft gratis, 100 GB blijft 2 dollar per maand, maar 200 GB kost straks nog slechts 3 dollar per maand. Voor 10 dollar per maand krijg je niet 1 maar 2 terabyte. De pakketten met 10 TB, 20 TB en 30 TB veranderen niet van prijs.

Familie-abonnement

Ook kan een Google One-account gedeeld worden door vijf mensen, zonder dat zij van elkaar de bestanden kunnen inzien. Dat is te vergelijken met een familie-abonnement van Spotify en Netflix. Dat wil zeggen dat een abonnement van 2 TB voor 9,99 dollar per maand kan worden gedeeld met familie of vrienden alsof het een abonnement is van 400 GB voor 2 dollar per maand.

Voor G Suite-gebruikers, de zakelijke tak van Google, verandert er niks. Zij kunnen dus nog steeds voor 8 euro per maand 1 TB opslag krijgen, plus de garantie dat Google niet de documenten scant om advertenties op aan te passen.

Kijk ook: zo bespaar je geld op streamingdiensten

Voor meer tipvideo's, subscribe op het Bright YouTube-kanaal

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore