'Hey Google'

Slimme speakers Google later dit jaar in Nederland te koop

08 mei 2018 21:11 Aangepast: 10 mei 2018 09:11

Google brengt zijn Google Home-speakers later dit jaar in Nederland op de markt. De virtuele assistent Google Assistant spreekt binnenkort ook Nederlands.

Lees ook ons liveblog over het nieuws op Google I/O

Google introduceert zijn spraakgestuurde speakers Google Home en Google Home Mini later dit jaar in Nederland. Voorafgaand aan die lancering komt de Google Assistant ook in het Nederlands beschikbaar op Android-toestellen en iPhones. Dat maakte een Nederlandse woordvoerder van Google dinsdagavond bekend.

Wanneer Google Assistant precies in het Nederlands verschijnt, kan Google nog niet zeggen. De Nederlandstalige Google Assistant wordt momenteel al getest door een kleine groep Nederlanders.

Eind dit jaar werkt de spraakassistent in 30 talen en 80 landen, zegt Google. De Google Assistant is al beschikbaar op ruim 500 miljoen apparaten wereldwijd. Ook zijn er meer dan 5000 slimme apparaten in huis aan te sturen door tegen de virtuele assistent te praten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Nederlandse Google Assistant al in besloten bètatest

Strijd met Amazon en Apple

Marktleider op het gebied van slimme speakers is Amazon, dat zijn Echo-speakers die werken met de Alexa-assistent ook in Nederland verkoopt. Apple introduceerde in februari zijn HomePod, die is te bedienen door te praten tegen de virtuele assistent Siri. De HomePod is nog niet officieel in Nederland verkrijgbaar.

Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook

Google Assistant belt zelf met de kapper, mag dat?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van