Tech

Einde frustratie: zo raak je op Koningsdag je vrienden nooit meer kwijt

27 april 2018 06:03 Aangepast: 03 mei 2018 22:21
Beeld © Woov

"Ik sta links van die lichtmast achter een jongen met een grote oranje hoed." Iedereen loopt er tegenaan op Koningsdag: het is onmogelijk om je vrienden terug te vinden als je ze kwijt bent. Daar is nu een oplossing voor: de festivalapp Woov.

Miniatuurvoorbeeld

Oprichter Sebastien Westerduin (foto rechts) vond het ontzettend frustrerend dat hij op festivals de helft van de tijd bezig was met zijn vrienden vinden. "Ik was er helemaal klaar mee. Je wil op een festival gewoon van de muziek genieten en zo min mogelijk tijd aan dat soort dingen kwijt zijn."

Kaart

Daarom ontwikkelde hij, samen met ID&T-oprichter Irfan van Ewijk (foto linksonder), de app Woov. "Tijdens festivals kun je daarin op een plattegrond zien waar je vrienden zich bevinden, waar de wc's zijn en wanneer je favoriete artiesten aan de beurt zijn. Je kunt instellen dat je daar een alert voor krijgt, zodat je ze niet mist", zegt Sebastien.

Irfan voegt toe: "Op de plattegrond van het festival kun je in één oogopslag zien waar alles zich op het terrein bevindt. Omdat die kaart ook gewoon zonder internetverbinding werkt, kun je je altijd oriënteren."

Miniatuurvoorbeeld

Misschien slaat juist daarom de app aan bij een groot publiek. Hoewel de mannen er vorig jaar pas mee begonnen zijn, hebben ze al 300.000 gebruikers en zijn ze internationaal actief. "Mensen in Taiwan, Bangkok, Hongkong, Italië, Amerika en Chili gebruiken onze app al", zegt Irfan. Maar de plannen gaan verder dan dat. Zo willen ze uiteindelijk geld gaan verdienen door samen te werken met adverteerders, op een manier waarop de gebruiker er iets aan heeft.

Veel gebruikers

Voor vandaag hebben de mannen ook grote ambities: ze hopen dat veel bezoekers van de festivals hun app gaan gebruiken. "Er gaan vandaag 1,5 miljoen mensen op pad. We dromen van enkele honderdduizenden, maar voor nu zou enkele tienduizenden nieuwe gebruikers al geweldig zijn", zegt Sebastien. En ze verwachten dat dat lukt. "De afgelopen dagen hebben we in de top 10 van de meest gedownloade apps gestaan, vandaag komen we hopelijk in de top 3."

Sebastien en Irfan gaan zelf dan ook niet naar festivals. "Wij brengen de dag door op kantoor, het wordt een drukke dag", lacht Irfan. "Voor ons is het het belangrijkst dat de app optimaal werkt, zodat mensen er ook blij mee zijn, de feesten komen later dit jaar wel weer."

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore