Ga naar de inhoud
Bright

Grote investering voor 3D-printbedrijf Shapeways

Beeld © Shapeways

Het van oorsprong Nederlandse 3D-printbedrijf Shapeways heeft 30 miljoen dollar opgehaald bij een nieuwe investeringsronde.

Investeerders als Lux Capital, Andreessen Horowitz, Union Square Ventures en Inkef Capital, die eerder ook al geld in het bedrijf staken, trokken ook nu weer de portemonnee. Het in 2007 opgerichte Shapeways, dat inmiddels is gevestigd in New York, haalde bij eerdere investeringsrondes zo'n 80 miljoen dollar op.

Het 3D-printbedrijf wil het nieuwe investeringsgeld aanwenden om sneller te groeien. "We hebben net ons tienmiljoenste product geprint, maar we beginnen net: er is nog zoveel te doen", aldus ceo Greg Kress op VentureBeat.

Juwelen

Zo start Shapeways onder meer met 'Design with Shapeways', een initiatief waarbij het bedrijf designers ondersteunt tijdens het ontwerpproces. Ook introduceert Shapeways een juwelencollectie, waarbij gebruikers het uiterlijk en de gebruikte materialen naar eigen smaak kunnen aanpassen.

Elektronica printen

Shapeways laat klanten sinds vorig jaar ook een van de meest geavanceerde 3D-printers ter wereld gebruiken. De belofte is dat de printer uiteindelijk kleuren, materialen en structuren door elkaar kan printen. Op lange termijn verwacht het bedrijf dat er ook een 3D-printer komt die complete producten kan printen, inclusief elektronica. 

Bekijk de reportage van techsite Bright.nl over Shapeways:

Bron: Bright.nl

Bron: Bright
BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl