Bright

Samsung lanceert telefoon zonder internet

13 april 2018 16:50 Aangepast: 13 april 2018 17:53

De nieuwe Samsung Galaxy J2 Pro komt zonder 3G of 4G en zelfs zonder wifi. Het toestel is gericht op studenten en senioren.

De nieuwe Galaxy J2 Pro ziet er uit als een smartphone, maar kan in de praktijk alleen bellen en sms'en. In dit model heeft Samsung namelijk geen ondersteuning voor 3G- en 4G-netwerken ingebouwd én ook geen wifi.

Samsung richt zich met deze 'smartphone' - die volgens het persbericht 'trouw is aan de basisfuncties' - op studenten en bejaarden. Wel heeft de telefoon een camera aan de voorkant en de achterkant. Ook wordt de app Diodict 4 meegeleverd: een woordenboek voor de vertaling van Koreaans naar Engels en andersom. De telefoon komt vooralsnog alleen uit in Zuid-Korea. Het is nog niet bekend of Samsung het toestel ook in andere landen op de markt wil brengen.

Prijzig

Ondanks dat de telefoon bijna niks kan, is hij toch best prijzig: omgerekend zo'n 150 euro. Voor hetzelfde geld kan je ook de prima budgetsmartphone Moto G5 kopen die wel alles kan.

Andere 'domme' telefoons, zoals de nieuwe Nokia 3310, kosten maar 49 euro. Nokia lanceert in mei ook een nieuwe versie van zijn klassieke Nokia 8110, ook bekend als de 'banaantelefoon' door zijn gebogen ontwerp. Bright.nl probeerde dat toestel onlangs:

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's.