Elektrische fietsen

Fabrikanten e-bikes verzwijgen hoge kosten accu's

02 mei 2018 08:35 Aangepast: 02 mei 2018 09:22

E-bikes zijn enorm populair, maar fabrikanten vergeten nogal eens te vermelden dat de vervanging van de accu enorm duur is.

Fabrikanten van e-bikes moeten meer en betere informatie geven over de prijzen en het gebruik van accu's, vindt de ANWB. Momenteel schiet die voorlichting flink tekort, blijkt uit een onderzoek van de bond. De ANWB onderzocht twintig fabrikanten.

Volgens de bond zorgen de accu's van e-bikes vaak voor problemen en hoge kosten. Vorig jaar gaven ongeveer 600.000 leden van de ANWB, bijna de helft van het totale ledenbestand, aan problemen te hebben gehad met hun fietsaccu.

Dat kan zorgen voor hoge onverwachte kosten, zegt de bond. "Als de oude accu het begeeft, kan een nieuwe wel zo'n 1000 euro kosten." De belangenvereniging wil dat de fabrikanten meer informatie geven over de levensduur van de accu en meer tips geven over goed 'levensverlengend' gebruik. De bond vindt het verontrustend dat 'een duur onderdeel als de accu van een e-bike met beperkte levensduur zo weinig aandacht krijgt'.

Hier moet je op letten als je een e-bike wilt kopen:

Bright Stuff: de 3 beste e-bikes

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van