Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Tech

Goede cijfers Apple: iPhone-verkoop licht gestegen

02 mei 2018 08:12 Aangepast: 02 mei 2018 09:26

Apple zag afgelopen kwartaal de winst en omzet flink stijgen. Ook werden er meer iPhones verkocht dan een jaar eerder.

De omzet van Apple steeg met 16 procent, naar 61,1 miljard dollar. Daarvan bleef uiteindelijk 13,8 miljard over als nettowinst. Een jaar eerder was dat nog 11 miljard.

Met die cijfers verslaat Apple de verwachtingen van analisten. Wel werden er iets minder iPhones verkocht dan kenners hadden gedacht (52,2 miljoen), maar het waren er wel weer meer dan in dezelfde periode in 2017: +3 procent. En die telefoons waren ook nog eens duurder, waardoor de omzet van de telefoonverkoop toenam met 14 procent. Ook met de verkoop van diensten als Apple Pay en andere Apple-apparaten (bijvoorbeeld de AirPods en de Apple Watch) werd meer geld verdiend.

100 miljard voor aandeelhouders

Die goede cijfers zijn ook goed nieuws voor de aandeelhouders. Apple heeft aangekondigd om voor 100 miljard dollar aan eigen aandelen in te kopen. Dat is fijn voor aandeelhouders, omdat de stukken die overblijven dan meer waard worden.

Apple zit op een geldberg van een slordige 270 miljard dollar, maar dat geld heeft het gestald op allerlei overzeese plekken. Door de belastinghervorming in de VS is het veel goedkoper geworden om dat geld terug te halen en daarmee kan het nu dus het inkoopprogramma financieren.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore