Bright

Amsterdamse startup scoort met T-shirt zonder zweetgeur en vlekken

28 maart 2018 11:35 Aangepast: 01 mei 2018 08:31

De Amsterdamse startup Labfresh verkoopt nu een T-shirt dat niet naar zweet gaat stinken en waarop zweetvlekken niet te zien zijn.

Nadat Labfresh begin vorig jaar 150.000 euro ophaalde met een anti-zweet-overhemd, is het Amsterdamse bedrijf nu terug met een anti-zweet-shirt. Het Labfresh T-Shirt moet ervoor zorgen dat je niet met zweetvlekken rondloopt. Daarnaast wordt de zweetlucht geneutraliseerd omdat er in de stof stukjes zilver zitten verwerkt.

Verder heeft het shirt de miraculeuze gave om vloeistofafstotend te zijn aan de buitenkant. Zelfs rode bietensap en ketchup hechten niet aan de stof, waardoor de vloeistoffen geen vlekken maken en gewoon met water zijn af te spoelen. Het doelbedrag op Kickstarter van 15.000 euro werd woensdagochtend binnen enkele uren gehaald.  

Alternatieven

Er zijn meer shirtproducenten die de strijd aangaan met stinkende oksels. Zo maakt Bamigo shirts van bamboe, dat anti-transpirerend moet zijn.

Verder zijn er shirts te koop met ingenaaide okselpads. Minder charmant, maar volgens de fabrikant even comfortabel. Daarnaast is bekend dat shirt van merinowol ook een zweetneutraliserende werking hebben.

Werkt goed, maar niet bij hardlopen

Bram van Dijk van techsite Bright.nl heeft het shirt van Labfresh enkele dagen getest: "Vooral de waterafstotende buitenkant kan op veel oh's en ah's rekenen, zeker als ik er rode wijn op 'mors'. Het anti-zweet-gedeelte werkt redelijk goed. Je ziet inderdaad minder snel vlekken en ik kon het shirt twee volle dagen dragen zonder dat het ging stinken. Dat lukt me normaal gesproken niet."

"Wel moet gezegd: het is geen wondershirt. Na een rondje hardlopen zag je de zweetvlekken wél en stonk ik weer gewoon als vanouds een uur in de wind."

Prijs

Het t-shirt is best duur: de uiteindelijke verkoopprijs wordt 45 euro. Via Kickstarter is het shirt te bestellen vanaf 28 euro. De verzending staat in juli gepland.

Bron: Bright.nl

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van