Bright

'Facebook stelt slimme speaker uit door dataschandaal'

28 maart 2018 11:26
Beeld © ANP / RTL

Facebook zou zijn eerste slimme speaker eigenlijk in mei willen onthullen, maar stelt het apparaat uit vanwege het dataschandaal.

Facebook zou zijn slimme speaker tijdens zijn ontwikkelaarsconferentie F8 in mei willen onthullen, melden bronnen aan Bloomberg. Maar het bedrijf ligt onder een vergrootglas na het schandaal met Cambridge Analytica en de ontdekking dat Facebook jarenlang de bel- en sms-geschiedenis van Android-gebruikers heeft verzameld.

Facebook zou voor zijn slimme speaker nu 'opnieuw onderzoeken of de juiste afwegingen zijn gemaakt wat betreft gebruikersdata'. Slimme speakers vragen veel vertrouwen van de consument: ze luisteren mee en verzamelen constant informatie over de gebruiker. Tijdens interne tests met een focusgroep was Facebook er al achter gekomen dat gebruikers bezorgd zijn over een Facebook-speaker in hun huis, gezien de intieme data die het bedrijf nu al verzamelt.

Met touchscreen

Facebook zou alsnog van plan zijn om zijn slimme speaker later dit jaar op de markt te brengen. Volgens eerdere geruchten heeft het apparaat naast een spraakassistent ook een touchscreen en kunnen gebruikers ermee videobellen.

Het is niet duidelijk of Facebook ontwikkelaars bij zijn F8-conferentie al de mogelijkheid wilde geven toepassingen voor het apparaat te ontwikkelen. Het aantal toepassingen kan het succes van zo'n speaker bepalen.

Pas deze instellingen op Facebook aan om minder data te delen:

Bron: Bright.nl

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van