Tech

'Facebooktopman Zuckerberg naar Amerikaanse congres voor hoorzitting'

27 maart 2018 20:45 Aangepast: 30 april 2018 00:31
Beeld © ANP / RTL

De druk vanuit de politiek, de media en de samenleving op Facebook groeit. Vandaar dat topman Mark Zuckerberg deze maand waarschijnlijk zijn opwachting maakt bij een hoorzitting van het Amerikaanse congres over dataprivacy.

Bronnen binnen het techbedrijf zeggen dat tegen CNN. Naast de 33-jarige Zuckerberg zijn ook topmannen van andere techbedrijven uitgenodigd door senator Chuck Grassley, voorzitter van de juridische commissie in de Senaat. Het gaat om Sundar Pichai van Google en Jack Dorsey van Twitter. De hoorzitting over dataprivacy moet op 10 april plaatsvinden.

Strategie voorbereiden

Het is nog onduidelijk of Zuckerberg ook op die zitting verschijnt. Een bron binnen het Congres zegt tegen persbureau Bloomberg dat Zuckerberg mogelijk tekst en uitleg komt geven op 12 april, bij een commissie van het Huis van Afgevaardigden. De planning zou echter niet vaststaan en officieel is nog geen knoop doorgehakt, aldus een andere ingewijde.

Zuckerberg heeft zich er evenwel bij neergelegd dat hij ergens in de komende weken zal verschijnen voor het Congres, zeggen de bronnen van CNN. Het techbedrijf zou de strategie voor zijn verklaring al aan het voorbereiden zijn.

Facebook ligt onder vuur vanwege het schandaal rond Cambridge Analytica. Dat databedrijf zou persoonlijke informatie van tientallen miljoenen Facebookgebruikers hebben gebruikt om kiezersprofielen te maken. Die waren bedoeld om het stemgedrag van kiezers te kunnen beïnvloeden tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016.

De echte bedreiging voor Facebook

De privacyrel rond Facebook gaat het bedrijf forse schade opleveren, maar de échte bedreiging voor de toekomst van het bedrijf zit heel ergens anders.

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van