Bright

Rechter buigt zich over 'te trage' Samsung-updates

23 maart 2018 11:18
Beeld © Getty

De Consumentenbond eist maandag voor de rechtbank in Den Haag dat Samsung zijn smartphones vaker gaat updaten.

De Consumentenbond hoopt Samsung via de rechter te dwingen zijn smartphones ​vaker nieuwe softwareupdates te geven. De bond eist dat Samsung zijn telefoons minimaal 2 jaar na aankoop of 4 jaar na de introductie van updates blijft voorzien. "De veiligheidsupdates en Androidupgrades zijn nodig om de toestellen goed en veilig te laten werken."

De Consumentenbond klaagde Samsung begin 2016 aan in een kort geding, maar de rechter vond de zaak toen te complex. De bond ging over tot een bodemprocedure, die maandagochtend dient bij de rechtbank in Den Haag. 

'Iets verbeterd'

Sinds de dagvaarding heeft Samsung zijn updatebeleid volgens de Consumentenbond 'iets verbeterd'. "Sommige modellen krijgen inmiddels maandelijkse veiligheidsupdates, maar dit geldt lang niet voor alle toestellen." De bond noemt Samsungs informatievoorziening richting consumenten 'gebrekkig'.

Nederlandse bezitters van de Galaxy S8 moesten bijvoorbeeld lang wachten op een update naar Android 8 'Oreo'. Google bracht die Android-versie in augustus 2017 uit, maar de Nederlandse Oreo-update voor de populaire smartphone verscheen pas op 9 maart.

Lees ook: Review Galaxy S9: weinig verrassende topklasse

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore