Tech

Nieuwe minimumleeftijd WhatsApp: 16 jaar

24 april 2018 20:44 Aangepast: 26 april 2018 14:00

WhatsApp verhoogt de minimumleeftijd voor gebruikers in de EU van 13 naar 16 jaar. Dat was in Nederland al de minimumleeftijd.

WhatsApp-gebruikers in de Europese Unie moeten straks minstens 16 jaar zijn om de chat-app te mogen gebruiken. Dat maakte WhatsApp bekend. De minimumleeftijd is nu nog 13 jaar. WhatsApp zal gebruikers vragen om te bevestigen dat ze minstens 16 jaar zijn. Een manier om dat te controleren heeft de dienst niet. Kinderen die jonger dan 16 jaar zijn, mogen WhatsApp gebruiken als hun ouders namens hen toestemming geven.

WhatsApp-gebruikers moeten instemmen met nieuwe gebruikersvoorwaarden, waarin onder andere de nieuwe minimumleeftijd staat. WhatsApp wil voldoen aan de nieuwe privacywetgeving in de Europese Unie, die volgende maand van kracht wordt. Wereldwijd gebruiken ongeveer 1,5 miljard mensen de chatapp, die in 2014 is overgenomen door Facebook. De leeftijdsgrens verandert vooralsnog alleen in de EU.

In Nederland was het al 16 jaar

Nederlandse kinderen onder de 16 jaar mochten volgens de privacywet al niet zonder toestemming van hun ouders op social media. Nederland is één van de weinige landen waar kinderen jonger dan 16 toestemming moeten krijgen van hun ouders. In de meeste landen ligt die grens op 13 jaar.

Facebook heeft de afgelopen dagen ook nieuwe privacy-instellingen ingevoerd vanwege de Europese regelgeving die vanaf eind mei wordt gehandhaafd. 

Lees ook:

'Minder Nederlandse kinderen hebben Facebook-app'

Franse overheid bouwt eigen WhatsApp-variant

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van