Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Tech

'YouTube dankzij AI sneller met verwijderen video's'

24 april 2018 12:26 Aangepast: 26 april 2018 14:00

De meeste video's met gewelddadig extremisme die YouTube verwijdert, hebben nauwelijks views. Met dank aan kunstmatige intelligentie.

Meer dan de helft van de video's met gewelddadig extremisme wordt inmiddels al verwijderd voor de betreffende video's slechts 10 views hebben verzameld, stelt YouTube. Begin vorig jaar lukte dat slechts in 8 procent van de gevallen. Volgens YouTube is die stijging te danken aan machine learning.

In de laatste drie maanden van 2017 heeft YouTube 8,3 miljoen video's verwijderd. Het ging daarbij voornamelijk om spam en porno, schrijft YouTube. Ruim 80 procent van de verwijderde video's werd opgespoord met behulp van algoritmes. "Onze investeringen in machine learning werpen hun vruchten af", aldus YouTube.

Behalve investeringen in machine learning blijft het bedrijf ook geld steken in mensen van vlees en bloed die video's beoordelen. Eind dit jaar moeten er bij heel Google 10.000 mensen werken die zich bezighouden met het beoordelen van controversiële content.

Racisten, complotdenkers en pedo's

De videosite ligt regelmatig onder vuur vanwege de content die op de site verschijnt. Vorige week ontdekte CNN nog dat YouTube nog altijd reclame vertoont bij YouTube-kanalen van racisten, complotdenkers en pedofielen.

Eind vorig jaar kreeg YouTube kritiek van ouders die klaagden dat hun kinderen ongepaste video's kregen voorgeschoteld op het speciale kinderdeel van de site, YouTube Kids. Bij de samenstelling van YouTube Kids maakt de videosite overigens ook gebruik van algoritmes die bepalen of geüploade video’s geschikt zijn voor jonge kijkers.

Lees ook:

YouTube toont nog altijd reclame bij extremistische kanalen

YouTube gaat complotvideo's toelichten

YouTube Kids staat vol met complotvideo's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore