Tech

Skypen op elke mobiel met Soonr

05 mei 2006 14:26 Aangepast: 30 april 2018 05:13

&#13; &#13; <p>Met <a href="http://www.soonr.com/" target="_blank">Soonr</a> is het sinds gisteren mogelijk om te Skypen op elke telefoon met internettoegang via GPRS of UMTS. </p>

En welk mobieltje heeft dat tegenwoordig nou niet? Het werkt als volgt: je start op je computer Skype en de Soonr-software en laat die aanstaan als je je huis of kantoor verlaat. Ga je daarna met je mobiele browser naar Soonr.com dan heb je toegang tot Skype en kan je bellen of chatten. Jammer genoeg heb je voor het bellen via Soonr Skype Out-tegoed nodig. En dat is voor Nederland ongunstig geprijsd, want Skype ziet bellen via Soonr als bellen naar mobiel. Het chatten via Skype werkte trouwens prima, hoewel je handmatig moet refreshen.

Een ander programma waarmee je met veel mobieltjes gratis zou kunnen Skypen is EQO. Dat is aparte software die je op zowel je computer als je mobiel moet installeren. Nadeel is dat ook iedereen met wie je wilt Skypen ook EQO geinstalleerd moet hebben. Voordeel van Soonr is nu juist dat je contacten er niets voor hoeven te doen en er niets van merken.

Met Soonr is het trouwens ook mogelijk om op je mobiel toegang te krijgen tot bestanden op je harde schijf. Je kan zelf de mappen kiezen die je beschikbaar wilt maken, als je wilt ook met andere Soonr-gebruikers. Verder kan je met Soonr vanaf je mobiel met bijvoorbeeld Google Desktop Search zoeken op je eigen computer. Ook hiervoor geldt: je computer thuis moet ervoor wel aanstaan.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van