Tech

'Telefoondieven' zetten foto op Flickr

10 november 2006 10:11 Aangepast: 30 april 2018 02:38

&#13; &#13; <p>Weblogger Martijn van Es lijkt het slachtoffer te zijn geworden van een tamelijk domme telefoondief. </p>

Van Es raakte zijn mobiele telefoon op 4 november kwijt. Hij deed aangifte en liet zijn telefoon blokkeren. Einde verhaal, zou je denken. Maar nee, opeens verschenen er diverse foto's op zijn Flickr-account die hij niet zelf had gemaakt. Waaronder een foto van twee jongens. De foto was verstuurd vanaf zijn mobiele telefoon. Op zijn telefoon had Van Es namelijk ShoZu geinstalleerd: een programmaatje dat er voor zorgt dat zijn foto's simpel en snel op Flickr worden geplaatst.

'Hiervoor stelde ShoZu na het nemen van de foto telkens de vraag "Send to Flickr?" De jongens hebben op "yes" gedrukt, en omdat mijn instellingen nog in de telefoon staan komen hun foto's nu automatisch in mijn fotostream. Welkom in de wondere wereld van web 2.0', aldus Van Es. Of de twee daadwerkelijk degenen zijn die Van Es' telefoon hebben gestolen, is onduidelijk. De politie is in elk geval nog niet overtuigd, zo schrijft Van Es op zijn blog. 'Ze kunnen die telefoon wel eerlijk gevonden hebben op straat. Of van iemand gekocht. Nee hoor, we kunnen hier helemaal niets mee.' Hoe dan ook hebben de twee wat uit te leggen, als duidelijk wordt om wie het gaat.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van