Tech

Micro-design in Milaan

12 april 2007 11:28 Aangepast: 30 april 2018 01:05

&#13; &#13; <p>Volgende week barst in Milaan de Salone di Mobile los. </p>

De meubelbeurs gaat al lang niet meer over meubels alleen en is hét internationale event voor de presentatie van nieuwe producten. Het Amsterdamse Freedom of Creation dat producten ontwikkelt op basis van de 3D-printtechniek rapid prototyping zal er de 'Smallest Show On Earth' presenteren. Wat dat precies inhoudt blijft geheim tot de opening, maar ontwerper Janne Kyttanen wil voor Bright alvast een tipje van de sluier oplichten.

Kyttanen: 'Dezelfde techniek waarmee wij onze tassen, stoffen en lampen maken, wordt momenteel ontwikkeld op micro- en nanoschaal. Neem dit plaatje als voorbeeld, het is een radiografisch bestuurde onderzeëer die is bedoeld om medicijnen door onze bloedbanen te transporteren naar specifieke plaatsen. Het schip is minder dan een halve millimeter groot. Hoe de show in Milaan er precies uit gaat zien kan ik helaas nog niet zeggen, maar het heeft iets te maken met vliegen die dingen doen.'

De onderzeëer die medicijnen transporteert door ons lichaam.

Aankondigingsbeeld van FOC's 'Smallest Show On Earth'.

De voorbeelden zonder bijschrift zien er behoorlijk 'nano' uit.

Een ander product dat vertoond zal worden op de beurs. De Macedonia Tray is gemaakt van geprint zand.

Een detail.

FOC werkte het afgelopen jaar ook samen met Hyundai aan de ontwikkeling van 3D-geprinte vloermatten voor de huidige conceptcar.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van