Tech

Milaan 2007 II

26 april 2007 17:49 Aangepast: 30 april 2018 00:34

&#13; &#13; &#13; &#13; <p>Deel twee van Florine's verslag van de meubelbeurs in Milaan met nu meer aandacht voor ontwerpen die stroom nodig hebben en om interactie vragen.</p>&#13; &#13; &#13; &#13; <p>Naast analoge meubels - zoals je dat gewend bent op een meubelbeurs - waren er ook veel digitale en interactieve producten te vinden die vooral voor visueel vermaak zorgden. </p>

Een van de leukste is de Changing Cupboard van de dames van FRONT Design [20].


Ross Lovegrove pakte wederom groots uit deze keer. Vorig jaar toonde hij op de beurs een auto bestaande uit zonnepanelen en Swarovski kristallen, dit jaar een installatie van twee enorme aluminium geluidsboxen van twee meter hoog [21] ontworpen voor KEF. Op de vloer in het prachtige Museo della Scienza e della Tecnologia een lichtspel dat correspondeerde met de muziek. De boxen zijn vanaf de zomer te koop en zullen rond de 100 duizend euro gaan kosten.


Bij iOO Design twee voorbeelden van sensorgestuurde projecties. Niet nieuw, wel mooie uitvoeringen en toepassingen. Door met je hand boven het tafeloppervlak te bewegen openen of sluiten de bloemen zich [22]. Dat de truc ook verticaal werkt was te zien op een projectie [23] die je nu eindelijk eens het idee gaf hoe het bureaublad van Tom Cruise aangevoeld moet hebben in Minority Report.Ook bewegingssensoren bij Droog Design. Op de tafel 'Play with Food' [24] van Osman Khan wordt de kleur en vorm van de objecten die erop liggen in een stromende kleurbeweging getoond. Veranderen de objecten, dan veranderd ook de kleurstroom.

Wattson [25] is een project van de Engelse ontwerpersgroep DIY Kyoto. Begonnen als een antwoord op het verdrag van Kyoto (wat kunnen wij zelf doen om bij te dragen aan het milieu?) en inmiddels een heus product dat binnenkort ook in Nederland beschikbaar is. Het kastje, of beter gezegd een energiemonitor, laat in een oogopslag zien hoeveel energie je gebruikt wanneer je apparaten in je huis aan en uitzet. Druk op een knop en hij rekent ook uit wat dat je jaarlijks kost. De verzamelde data is ook te downloaden naar je pc voor een overzicht van het verbruik. Harde feiten die duidelijke taal spreken. Hoe meer je verbruikt, hoe meer licht hij bovendien geeft. Dat dit principe doet denken aan het werk van Loop.pH kan kloppen. De ontwerpers werkten op de academie samen aan energieprojecten.

Bekijk ook Milaan deel I.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van